Övrigt

Jag säljer Cecilia Moens efterfrågade och fina bok Trygga barn & trygga föräldrar.

Trygga barn omslag1

Boken är ett resultat av författarens erfarenheter av att inspirera och hjälpa föräldrar att våga släppa taget om scheman och krav och i stället låta den medfödda lyhördheten och glädjen prägla samspelet med barnet. 

205 sidor, inbunden.

Pris 190 kr plus frakt.  

Du beställer boken genom att mejla mig ditt namn och adress, så skickar jag den tillsammans med fakturan. 

Mejla din beställning till marie@jenevall.se

Läs här vad Barnboksbloggen skriver om boken. 

Utdrag ur bokens förord 

Att bemöta barnet lyhört innebär att ge det mat när det är hungrigt, erbjuda vila i trygghet när det är trött och att hålla det rent. Men det handlar också om att låta barnet utforska – att röra sig fritt, få klättra och kanske även få lite skrubbsår och blåmärken ibland. Att bejaka nyfikenheten och kunna ta vara på sig själv är värdefulla egenskaper både i skolan och vuxenlivet. 

Cecilia Moen utgår ifrån anknytningsteorin och gör en personlig tolkning av den när hon beskriver barns behov av omvårdnad, utforskande och självbestämmande. Hon ersätter det akademiska språket med tydliga bilder och förklaringar som man som småbarnsförälder kan känna igen sig i. Hon sätter svenska småbarnsfamiljers vardag och livspussel i perspektiv till människans evolution. Boken handlar inte om en speciell sorts föräldraskap, den är bjuder in alla utan att vara utslätad. För viktigare än att göra vissa saker på ett visst sätt är att föräldrar och barn trivs ihop och njuter av varandras sällskap. 

Förordet är skrivet av Marit Olanders, frilansskribent och redaktör för Amningsnytt

Cecilia drev även ABC nättidning för nyfikna föräldrar. Här kan du läsa den.